Friday, February 13, 2009

Cinta

Salam semua.. actually ayat ni lea spontan lea tulis semasa Lea menulis komen dalam blog seorang teman bagi satu episod novelnya.. hehe.. so saja jek Lea nak abadikan ayat lea tu kat sini.. hurm.. bacalah.. kalau tak faham tu sorry la ek.. hehe..

Cinta sering membuatkan insan lupa,
Cinta sering membuatkan insan alpa,
Cinta sering menjadikan manusia tamak,
Cinta sering menjadikan manusia lalai akan qada' dan qadar Tuhan,

Dan kenapa masih insan memerlukan cinta,
insan masih mengharapkan cinta,
insan masih mendambakan cinta.

Ini semua kerana ia adalah fitrah manusia,
Namun 'fitrah' bukan tiket untuk manusia menjadi alpa, tamak dan lupa akan takdir Tuhanmu,
Semuanya adalah disebabkan oleh kita, manusia itu sendiri..

erm.. leh faham ke? (keh.. keh.. keh.. sabo jelah ek!)

4 comments:

nin said...

cinta terlalu subjektif tuk kita tafsirkan...

jika kita pandai mencorakkan cinta tu , cinta tu x kan buat kita alpa, tamak dan lalai..

cinta sbnrnya satu perasaan yg suci bla kita selaminya dgn mata hati... dan sedar mana datangnya cinta itu..

buat lea sy doakan lea dpt cinta yg betul2 sejati..

amin..amin..

LeaQistina said...

hehe.. act ayat ni terkeluar spontan bila lea baca citer Benci Bilang Cinta Bab 14.. hehe.. menyampah kat melissa tau!! huhu..

apa pun.. thanx nin.. :D

dOUblEH said...

sejauh manakah kite perlu mengharap cinta yg pernah sbur kembali mekar?????

dOUblEH said...

layan Benci Bilang Cinta jugak ke?????dah hbs ke cite tu?????